Знаменитости

Мег Райън

Маргарет Мери Емили Ан Хира е истинското име на актрисата, позната като Мег Райън. Тя се ражда и пораства във Феъфилд, Кънектикът, САЩ. Майка ѝ е бивша актриса и учителка по английски език, а баща ѝ е учител по математика.

Мег завършва местното начално училище, където майка ѝ преподава, а след гимназията следва журналистика в университета в Кънектикът, а по-късно и в Ню Йорк. Майката на актрисата не спира да я окуражава да се занимава с актьорско майсторство.

Мег Райън се е женила веднъж за актьора Денис Куейд, имат един син. Двамата се развеждат през 2001 г. През 2006 г. актрисата осиновява 14-месечно момиченце от Китай, което нарича с името Дейзи Трю.
За да си помага финансово по време на следването, Мег Райън участва в телевизионни реклами. След като получава роля в сериала "Докато свят светува" актьорската ѝ кариера тръгва нагоре и затова прекъсва обучението си в университета. Дебютът ѝ на голям екран е във филма "Богати и известни", където изиграва Бетси Стюарт.

Първата ѝ наистина значима роля е в романтичната комедия "Когато Сали срещна Хари". За ролята на Сали Мег получава първата си номинация за "Златен глобус". След това се снима във филмите "Дорс", "Безсъници в Сиатъл" с Том Ханкс. Ролята ѝ във филма "Когато един мъж обича една жена" е приета добре от публиката и критиката. През 1994 г. си партнира с Кевин Клайн и Жан Рено във филма на сценариста Лорънс Каздън "Френска целувка". Филмът постига голям успех в боксофис класациите в целия свят и носи на Райън любовта на феновете.

Голяма слава ѝ донася филмът "Град на ангели", който се радва на завидни приходи, но не и на ласкателства от страна на критиката. Сред популярните филми с нейно участие се нареждат "Новото гадже на мама", "Сделката", "Жените".

 
КОНТАКТИ ЗА НАС
Copyright © 2017 moviesplus.bg All rights reserved