Знаменитости

Брадли Купър

Брадли Чарлс Купър е роден на 5 януари 1975 г. във Филаделфия, Пенсилвания, САЩ. Баща му е с ирландска кръв, а майка му с италианска. Актьорът има по-голяма сестра на име Холи. Като малък хората смятали Брадли за момиченце, тъй като майка му не подстригвала косата му и той изглеждал точно като такова. Сред любимите занимания на холивудския красавец са баскетбола и готвенето. Филмът, който вдъхновява Брадли да се занимава с кино е "Човекът слон" от 1980 г.
Докато е в гимназията, Брадли пише за популярен спортен вестник във Филаделфия.

Следва Изкуства в Джорджтаунския университет и завършва с отличие. Говори отлично френски. Първоначално е искал да стане дипломат, но решението му се променя, когато бива избран за магистърска програма по актьорско майсторство.

През 2006 г. Купър се жени за актрисата Дженифър Еспозито, но двамата се развеждат в началото на следващата година. През годините медиите вплитат името на Брадли Купър в множество любовни истории, свързани със имена като Рене Зелуегър и Зоуи Салдана. От 2013 г. актьорът се вижда с Ирина Шейк, а през 2017 г. им се ражда дъщеря на име Леа.
Първата му актьорска изява на телевизионния екран е в сериала "Сексът и градът", където се появява в един епизод. Комедията "Горещо американско лято" от 2001 г. е първият филм на голям екран, в който участва Брадли Купър. Голяма популярност му носи участието в сериала "Наричана още", където си партнира с Дженифър Гарнър.

През 2005 г. участва в хитовата романтична комедия "Ловци на шаферки" заедно с Оуен Уилсън, Винс Вон и Рейчъл МакАдамс. След това се снима в "Рокаджията" с Кристина Апългейт, "Навитакът" с Джим Кери.

През 2009 г. се снима в първия филм от поредицата "Последният ергенски запой", който безспорно му печели милиони фенове по цял свят. Следват редица участия в касови филмови продукции, сред които "Серена", "Американска схема", "Наръчник на оптимиста".
Статии :

 
КОНТАКТИ ЗА НАС
Copyright © 2017 moviesplus.bg All rights reserved