Знаменитости

Жулиет Бинош

Жулиет Бинош е родена в Париж, и още от първите си роли преобладаващо играе съвременни жени, които не се страхуват да изследват всички страни на живота си – от "Hail Mary" на Жан-Люк Годар до международния й пробив през 1986 г с "The Unbearable Lightness of Being" на Филип Кауфман. Способността й да изобрази всякакви героини, желанието й да опитва нови жанрове и умението й да използва много степени от собствената си личност в ролите си, са причините тя да остава една от най-любимите актриси в света.
Сред много й участия са филмите Вреда на Луи Мал, "Три цвята: Синьо, Бяло, Червено" на Кщищоф Кисловски, "The Horseman on the Roof" на Жан-Пол Рапно, Английският пациент на Антъни Мингея, за което тя печели "Оскар", "Взлом", отново на Мингея, "Вдовицата на свети Петър" на Патрис Льоконт, "Код непознат" и "Скришна игра" на Михаел Ханеке, "Шоколад" на Ласе Халстрьом, "Mary" на Абел Ферара и "Летен час" на Оливие Асаяс.

Бинош получава номинация за "Оскар" за най-добра актриса и за ролята си в "Шоколад", както и награда Сезар за най-добра актриса за "Синьо". Наскоро, тя участва в "Париж, обичам те" (частта на режисьора Нобухиро Сува), "Светът на Дан" на Питър Хеджис и "Вярно с оригинала" на Абас Киаростами.
Гледайте Жулиет Бинош в:

 
КОНТАКТИ ЗА НАС
Copyright © 2017 moviesplus.bg All rights reserved